Ransomwear cryptolocker

Snel weer aan het werk na cryptolocker besmetting

Het was weer eens zo ver; een paar uur geleden kregen we weer een melding van een klant dat de bestanden op de computer en de server waren gelocked.
De medewerker let even niet op, klikt op een link in een mailtje en de boel zit op slot. Niemand in het bedrijf kan meer bij de documenten; het bedrijf ligt vrijwel stil.

Het goede nieuws; deze klant heeft via ons een up-to-date back-up van de data op de server en reageerde adequaat om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Binnen enkele uren konden we de back-up terug plaatsen op de server en de computer nalopen op verder virussen.

Doordat de klant een goede back-up heeft laten inrichten door @XiT kon de schade beperkt worden tot het niet kunnen gebruiken van de bestanden gedurende enkele uren.
Als dit niet het geval was geweest hadden ze het dubieuze traject in moeten gaan van het betalen van het losgeld in crypto currency. Afgezien van de kosten beloon je hiermee deze vorm van criminaliteit en ondersteun je het verdienmodel.

Moraal van het verhaal; BACK-UP, BACK-UP, BACK-UP!

Houdt cybercriminelen buiten, begin met het afsluiten van de “voordeur”.

Wellicht heeft uw huidige router een goede Firewall functie. Maar of dat werkelijk zo is en of dit goed ingesteld is kunnen we voor u controleren. Heel belangrijk is dat het standaard wachtwoord wordt aangepast. Dit is een veel voorkomend euvel, u maakt het de inbreker echt heel gemakkelijk als u dit niet aangepast heeft. Controleer dit even met uw eigen IT’er. Wilt u de “voordeur” echt op slot zetten dan kunnen wij u een professionele Linux firewall leveren en deze onderhouden. De kosten voor de totale installatie en configuratie inclusief apparatuur is € 1.660,- eenmalig. Daarnaast kunnen we de firewall voor u onderhouden, controleren en optimaliseren. Dit kost slechts € 249,- per kwartaal. Behalve het sluiten van de voordeur is een goede en up to date back up van levensbelang voor uw bedrijf. Dit is ook echt iets om aandacht te geven. U kunt een hoop ellende voorkomen.

IT kostenpost of verdienmodel

We doen mee met Tour For Life, sponsoren maken we wereldberoemd.

Sponsoren gezocht die graag geven voor versnelling van kankeronderzoek. En we doen wat terug natuurlijk. Op 26 augustus is het dan zover. We vertrekken met ongeveer 130 wielrenners vanuit Italie voor een 8-daagse tour richting de Daniel den Hoed kankerkliniek in Rotterdam. Doelstelling is zoveel mogelijk geld ophalen voor versnelling van kankeronderzoek. Met 108.000 nieuwe gevallen per jaar meer dan nodig. We hebben een klein team opgericht -@XiTingLife- en inmiddels hebben we al € 8.000,00 opgehaald. Maar dat is nog lang niet genoeg. We zoeken nog meer gulle gevers. Als tegenprestatie voor bedrijven komen we graag ons verhaal doen, een interessante lezing over werken, keuzes, optimisme en toekomst maar ook “hoe ga je om met een tegenvaller”. De lezing duurt ongeveer 1 uur maar kan korter indien gewenst. Voor donaties ga naar www.tourforlife.nl en gebruik als zoekterm het @ teken,  je bent dan gelijk op de goede pagina. Alvast super bedankt voor uw gulle gift. Het @XiTingLife team Joris en John.

600 ijsjes naar Zomerkampen Breda (ZOKA)

600 ijsjes!. Als trouwe sponsor van ZOKA op het gebied van automatisering zorgen we ook ieder jaar voor een verassing. En als het heerlijk weer is waar maak je dan een kind blijer mee dan met een ijsje. Daarvoor zijn we op deze wereld toch, elkaar blij maken. Deze week leveren we de laatste 200 af voor de derde groep kinderen. Chapeau voor de organisatie onder leiding van Wilfred Huijsmans en alle vrijwilligers die dit vakantiefeest voor de minder bedeelde kinderen ieder jaar weer mogelijk maken.

Ransomware

Ransomware virus Petya (opnieuw) actief

Een nieuwe variant van het Peteya virus verspreid zich vanuit de Oekraine razendsnel over  de wereld. Daarnaast komen er veel meldingen uit India. Maar ook in Nederland zijn de eerste (grote) besmettingen al in het nieuws verschenen.

De nieuwe variant op het Peteya virus wordt, op dit moment, nog niet door de meeste antivirus pakketten herkend. De vorige versie van dit virus versleutelde het opstart gedeelte van de computer. Zo lang de computer niet opnieuw opgestart werd, was de infectie nog niet voltooid. Of dit nu ook het geval is, is nog niet met zekerheid te zeggen, maar het is verstandig om de computer aan te laten staan als je besmetting vermoedt.

Net als bij andere Ransomware gebeurt de besmetting bij het downloaden en openen van een besmet bestand. De besmette computer of server gebruiker krijgt scherm te zien hoe de computer weer vrijgegeven kan worden. Het losgeld moet worden betaald in bitcoins.  Na betaling krijgt de gebruiker een digitale sleutel waarmee de bestanden weer bruikbaar worden.
Vooralsnog lijkt het een gerichte aanval op banken en grote bedrijven, maar het virus verspreidt zich razendsnel en iedereen kan hiervan slachtoffer worden.

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van Ransomware?

 1. Wees alert op de e-mails die je krijgt. Rare bestandsnamen, mail opbouw, mail content enz zijn aanwijzingen voor Ransomware,
 2. Richt je IT-omgeving zo in dat de kans op besmetting klein(er) wordt,
 3. Bij twijfel direct hulp inroepen van je IT-partner.
Pas goed op en neem contact met ons op voor meer informatie of hulp,

Het @XiT team

5G

5G komt er aan!

Het komt er nu echt aan, het supersnelle 5G internet netwerk.
Tijdens een concert met 10.000 bezoekers het concert live streamen, het kan.

5G moet ongeveer 100 keer zo snel worden als 4G, Het moet veel meer apparaten kunnen koppelen en het moet signalen sneller doorgeven. De eerste technieken zijn beschikbaar en daardoor kunnen er testen worden uitgevoerd in Noord-Groningen.

5G zal tal van nieuwe toepassingen mogelijk maken en het gebruik van IOT (Internet of Things) nog sterker laten groeien.

@XiT werkt nu vooral met 4G voor onze mobiele camera installaties. U kunt zich voorstellen dat wij enthousiast zijn om 5G te implementeren in onze systemen.

We moeten nog even wachten, naar verwachting komt het in 2020.

business intelligence en microsoft cloud

Kennissessie efficiënt en veilig werken in de Cloud en Business Intelligence

Als automatiseerder lopen wij graag voorop met de ontwikkelingen en vooral die waar u baat bij heeft. Onze doelstelling is altijd om uw bedrijf te optimaliseren door te automatiseren. Met Business Intelligence heeft u bijvoorbeeld zo’n sterk stuur tool, altijd en overal uw bedrijfscockpit in de palm van uw hand, real time.

Daarnaast informeren we u graag over kostenbesparingen door Cloud computing, de voors en tegens, Office365, maatwerk op basis van huur. Geen dure investeringen meer in hard- en software en duur onderhoud hiervan. U kunt weer gaan werken aan de uitbreiding van uw core business en wij automatiseren uw bedrijf zodat u vooral efficiënter wordt. We vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn als u zich opgeeft voor één van onze kennissessies

In één uur tijd delen we onze kennis over werken in de Cloud en Business Intelligence. We gaan u en uw organisatie echt iets bieden. De kennissessies zijn specifiek ingericht op directie niveau, level 1 sturing van het bedrijf. We gaan vooral in op de bedrijfseconomische zaken die via IT tot stand kunnen komen en u de voordelen aanreiken van real time informatie.

De kennissessies willen wij houden op:

 • Woensdag 14 juni a.s. om 20:00 of,
 • Vrijdag 2 juni a.s. om 15:00.

Na de sessie nemen we ruim de tijd om uw vragen te beantwoorden. We zullen er met een aantal medewerkers zijn zodat we ook hier efficiënt met uw tijd omgaan.

De hoofdonderwerpen een beetje uitgelicht;

“Efficiënt en veilig werken in de Cloud”

Het zal u niet ontgaan zijn dat werken in de Cloud de toekomst heeft. Als u binnenkort op het punt staat om nieuwe investeringen te doen voor uw IT hardware doet u er verstandig aan om de overstap naar werken in de Cloud serieus te nemen. Ook als u al in de Cloud werkt maakt u momenteel waarschijnlijk niet voldoende gebruik van het scala aan mogelijkheden dat momenteel geboden wordt.

En we hebben voorbeelden
Sharepoint 5 jaar geleden inrichten voor een accountantskantoor met 50 medewerkers vergde een startinvestering van €120 K. Daarnaast 5 jaar onderhoud door de IT’er, updates, service packs etc. waardoor de investering inclusief onderhoud etc. opliep tot €480 K. Nu zou deze oplossing op basis van huur en maatwerk ongeveer €2.800 per maand zijn. Dat is een besparing van 65%.

In de sessies gaan we ook in op:

 • Voordelen van het werken in de Cloud, en nadelen of wat je zeker goed moet regelen
 • Hoe veilig is de Cloud?
 • Waar staat mijn data? In Nederland natuurlijk op de snelste hub van de wereld, Schiphol
 • Wat kan er in de Cloud worden geplaatst en welke keuzen heeft u?
 • Wat kost het om naar de Cloud te verhuizen?
 • Sharepoint; de document management oplossing voor iedere organisatie
 • VOIP. De verbindende factor in al uw communicatie en analyses

“Business Intelligence (B.I.) voor uw bedrijf”

Het is inmiddels een alom geaccepteerd onderwerp; Business Intelligence (B.I.), en een steeds vaker voorkomende onderscheidende factor t.o.v. de concurrentie. Met B.I. visualiseert u belangrijke informatie, real time, uit uw bedrijf tot stuurinformatie. Marges, inkoop en verkoop cijfers, cash cows & dogs, verkoper prestaties, facturatie, top 10 klanten of artikelen en ga zo maar door. We automatiseren voor u een cockpit uit verschillende soorten bronnen. Het handmatig invullen van excel sheets via printscreens is echt niet meer van deze tijd maar we zien het nog iedere dag bij verschillende bedrijven gedaan worden. We hebben een bijzonder interessante kennissessie voorbereidt waar we u graag voor uitnodigen.

 

Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd in een informele omgeving.

De sessies worden gehouden in Hotel Restaurant Princeville te Breda.

Aanmelden kunt u via email adres r.vansteenwijk@xit.nl

Met vriendelijke groet,

John Polling
Directeur

KPN ISDN stopt VOIP

KPN stopt met ISDN

KPN stopt met ISDN

KPN heeft aangegeven per 1 september 2019 te stoppen met het leveren van diverse PSTN en ISDN diensten.

ISDN wordt nu nog door veel klanten gebruikt voor traditionele telefonie-, alarm- en pindiensten.

Diensten die zullen verdwijnen zijn:

 • ISDN1/2 Enkelvoudig
 • ISDN2 Meervoudig
 • PSTN Meervoudig

Heeft u nu een traditionele telefooncentrale, neemt u dan contact op met ons om met u de voordelen van VOIP en de mogelijkheden voor uw bedrijf  te bespreken.

 

 

Kort, Waarom VOIP?

 1. Kostenbesparing,
 2. Geen hardware investering voor een nieuwe telefooncentrale,
 3. Schaalbare software die meegroeit of krimpt met uw onderneming,
 4. Talloze analyse functies voor het belgedrag van uw organisatie,
 5. Bellen vanuit uw computer applicaties,
 6. Mobiel bellen vanaf elke plek met het kantoornummer.