Zeer succesvol AVG Seminar 22 februari in samenwerking met Rassers en De Keyzer

Op 22 februari 2018 hebben wij samen met Rassers Advocaten en De Keyzer Zekerheid een succesvol seminar gehouden in de grote zaal van Hotel Restaurant Princeville te Breda over de impact van de AVG (Algemene Verordening Gegevens bescherming).

De nieuwe wet gaat over privacy, het verwerken van persoonsgegevens en de handelswijze inzake datalekken. De wet is vanaf 25 mei 2018 van kracht en is met name heel duidelijk inzake wie er aansprakelijk is: u als ondernemer, of als bestuurder.

Deze wet is Europees geregeld en maakt dat DGA’s volledig verantwoordelijk zijn voor o.a. datalekken maar ook de daarbij horende verantwoordelijkheid en boetes. Deze laatste kunnen fors oplopen: tot 20 miljoen of 4% van de wereldwijde omzet. Bovendien moet een melding van een datalek binnen 3 kalender dagen worden gedaan. Bereid uzelf en uw medewerkers voor, was het hoofddoel van het door ons gegeven seminar.

De belangstelling was groot. Door de unieke samenwerking van Axit Automatisering, Rassers Advocaten en De Keyzer zekerheid spraken wij voor een goed gevulde zaal met meer dan 100 geïnteresseerden: klanten en relaties van ruim 64 bedrijven uit de regio.

We zijn natuurlijk heel blij met de grote opkomst en dat we onze vaste klanten op deze unieke manier iets terug mochten geven. Klanten konden op het seminar, door deze unieke samenwerking, gelijk een keuze maken voor een ICT, juridische of verzekeringstechnische scan waarmee zij goed voorbereid de nieuwe AVG implementatie kunnen uitvoeren.

Ten aanzien van onze ICT Scan kunt u kiezen uit drie opties: u kunt de quickscan uitvoeren, u kunt met onze uitgebreide vragenlijst aan de gang (260+ vragen over alle belangrijke ICT thema’s) of met onze consultants samenwerken. Met dit full service drieluik weet u dat u zorgeloos de toekomst met een strengere wetgeving aankunt.

De ICT en Juridische scan zijn vooral bedoeld voor een goede inrichting en bewustzijnswording, de verzekering ter voorkoming van hoge kosten.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u mailen met j.polling@xit.nl

Graag wil ik iedereen bedanken voor zijn of haar komst en kijk ik uit naar een vruchtbare samenwerking.

John Polling
Axit Automatisering BV

Automatiseren

Vacature Software Ontwikkelaar

Voor het ontwikkelen van moderne software zijn we op zoek naar een Full Stack Developer voor zowel frontend (UI/UX) als backend systemen.

De gewenste kandidaat heeft uitgebreide kennis van en ervaring met:

• PHP frameworks zoals Laravel (pre) en Symfony
• Node JS (Javascript)
• De kandidaat is bekend met backend componenten zoals: Apache, NGINX, PHP-FPM, MySQL, Postgres, Microsoft SQL Server, Redis
• En met het ontwikkelen met package en dependency managers (npm, yarn, composer) en build tools (webpack, gulp, grunt) en schrijven in moderne, reactieve frontends (React, Vue).
• Daarnaast maken we gebruik van HTML5, JavaScript, CSS (LESS en SASS) en UI frameworks (Bootstrap, Semantic UI, Material Design)
• En verder doen we aan container orkestratie (Docker, Docker-Compose, Swarm)

Heeft bij voorkeur inzicht en kennis van:
• Cloud providers (Microsoft Azure, Amazon Web Services, etc.)
• Kan zowel solo als in teamverband werken met Git gecentreerde workflow (Gitflow, Github, Gitlab)
Kan werken in een omgeving met Continuous Integration (CI) en Continuous Deployment (CD)

Heeft interesse in:
• Elastic Search, Big Data, Data Analytics, Business Intelligence, Recommendation Engine, AI, Chatbots

• We zoeken een collega met goed economisch inzicht die begrijpt dat de klant centraal staat en om die reden heeft bijgedragen aan afgeronde en voltooide commerciële projecten
• Je weet instinctief een heldere user interface (UI) en de bijbehorende user experience (UX) te ontwerpen en te ontwikkelen. We zoeken een zelfstandig werkend iemand die een project van A-Z samen met collega’s kan bouwen.

Ransomwear cryptolocker

Snel weer aan het werk na cryptolocker besmetting

Het was weer eens zo ver; een paar uur geleden kregen we weer een melding van een klant dat de bestanden op de computer en de server waren gelocked.
De medewerker let even niet op, klikt op een link in een mailtje en de boel zit op slot. Niemand in het bedrijf kan meer bij de documenten; het bedrijf ligt vrijwel stil.

Het goede nieuws; deze klant heeft via ons een up-to-date back-up van de data op de server en reageerde adequaat om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Binnen enkele uren konden we de back-up terug plaatsen op de server en de computer nalopen op verder virussen.

Doordat de klant een goede back-up heeft laten inrichten door @XiT kon de schade beperkt worden tot het niet kunnen gebruiken van de bestanden gedurende enkele uren.
Als dit niet het geval was geweest hadden ze het dubieuze traject in moeten gaan van het betalen van het losgeld in crypto currency. Afgezien van de kosten beloon je hiermee deze vorm van criminaliteit en ondersteun je het verdienmodel.

Moraal van het verhaal; BACK-UP, BACK-UP, BACK-UP!

Houdt cybercriminelen buiten, begin met het afsluiten van de “voordeur”.

Wellicht heeft uw huidige router een goede Firewall functie. Maar of dat werkelijk zo is en of dit goed ingesteld is kunnen we voor u controleren. Heel belangrijk is dat het standaard wachtwoord wordt aangepast. Dit is een veel voorkomend euvel, u maakt het de inbreker echt heel gemakkelijk als u dit niet aangepast heeft. Controleer dit even met uw eigen IT’er. Wilt u de “voordeur” echt op slot zetten dan kunnen wij u een professionele Linux firewall leveren en deze onderhouden. De kosten voor de totale installatie en configuratie inclusief apparatuur is € 1.660,- eenmalig. Daarnaast kunnen we de firewall voor u onderhouden, controleren en optimaliseren. Dit kost slechts € 249,- per kwartaal. Behalve het sluiten van de voordeur is een goede en up to date back up van levensbelang voor uw bedrijf. Dit is ook echt iets om aandacht te geven. U kunt een hoop ellende voorkomen.

IT kostenpost of verdienmodel

We doen mee met Tour For Life, sponsoren maken we wereldberoemd.

Sponsoren gezocht die graag geven voor versnelling van kankeronderzoek. En we doen wat terug natuurlijk. Op 26 augustus is het dan zover. We vertrekken met ongeveer 130 wielrenners vanuit Italie voor een 8-daagse tour richting de Daniel den Hoed kankerkliniek in Rotterdam. Doelstelling is zoveel mogelijk geld ophalen voor versnelling van kankeronderzoek. Met 108.000 nieuwe gevallen per jaar meer dan nodig. We hebben een klein team opgericht -@XiTingLife- en inmiddels hebben we al € 8.000,00 opgehaald. Maar dat is nog lang niet genoeg. We zoeken nog meer gulle gevers. Als tegenprestatie voor bedrijven komen we graag ons verhaal doen, een interessante lezing over werken, keuzes, optimisme en toekomst maar ook “hoe ga je om met een tegenvaller”. De lezing duurt ongeveer 1 uur maar kan korter indien gewenst. Voor donaties ga naar www.tourforlife.nl en gebruik als zoekterm het @ teken,  je bent dan gelijk op de goede pagina. Alvast super bedankt voor uw gulle gift. Het @XiTingLife team Joris en John.

600 ijsjes naar Zomerkampen Breda (ZOKA)

600 ijsjes!. Als trouwe sponsor van ZOKA op het gebied van automatisering zorgen we ook ieder jaar voor een verassing. En als het heerlijk weer is waar maak je dan een kind blijer mee dan met een ijsje. Daarvoor zijn we op deze wereld toch, elkaar blij maken. Deze week leveren we de laatste 200 af voor de derde groep kinderen. Chapeau voor de organisatie onder leiding van Wilfred Huijsmans en alle vrijwilligers die dit vakantiefeest voor de minder bedeelde kinderen ieder jaar weer mogelijk maken.

Ransomware

Ransomware virus Petya (opnieuw) actief

Een nieuwe variant van het Peteya virus verspreid zich vanuit de Oekraine razendsnel over  de wereld. Daarnaast komen er veel meldingen uit India. Maar ook in Nederland zijn de eerste (grote) besmettingen al in het nieuws verschenen.

De nieuwe variant op het Peteya virus wordt, op dit moment, nog niet door de meeste antivirus pakketten herkend. De vorige versie van dit virus versleutelde het opstart gedeelte van de computer. Zo lang de computer niet opnieuw opgestart werd, was de infectie nog niet voltooid. Of dit nu ook het geval is, is nog niet met zekerheid te zeggen, maar het is verstandig om de computer aan te laten staan als je besmetting vermoedt.

Net als bij andere Ransomware gebeurt de besmetting bij het downloaden en openen van een besmet bestand. De besmette computer of server gebruiker krijgt scherm te zien hoe de computer weer vrijgegeven kan worden. Het losgeld moet worden betaald in bitcoins.  Na betaling krijgt de gebruiker een digitale sleutel waarmee de bestanden weer bruikbaar worden.
Vooralsnog lijkt het een gerichte aanval op banken en grote bedrijven, maar het virus verspreidt zich razendsnel en iedereen kan hiervan slachtoffer worden.

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van Ransomware?

  1. Wees alert op de e-mails die je krijgt. Rare bestandsnamen, mail opbouw, mail content enz zijn aanwijzingen voor Ransomware,
  2. Richt je IT-omgeving zo in dat de kans op besmetting klein(er) wordt,
  3. Bij twijfel direct hulp inroepen van je IT-partner.
Pas goed op en neem contact met ons op voor meer informatie of hulp,

Het @XiT team

5G

5G komt er aan!

Het komt er nu echt aan, het supersnelle 5G internet netwerk.
Tijdens een concert met 10.000 bezoekers het concert live streamen, het kan.

5G moet ongeveer 100 keer zo snel worden als 4G, Het moet veel meer apparaten kunnen koppelen en het moet signalen sneller doorgeven. De eerste technieken zijn beschikbaar en daardoor kunnen er testen worden uitgevoerd in Noord-Groningen.

5G zal tal van nieuwe toepassingen mogelijk maken en het gebruik van IOT (Internet of Things) nog sterker laten groeien.

@XiT werkt nu vooral met 4G voor onze mobiele camera installaties. U kunt zich voorstellen dat wij enthousiast zijn om 5G te implementeren in onze systemen.

We moeten nog even wachten, naar verwachting komt het in 2020.