nijmegen_quad

@xit’s MACS ook dit jaar weer op de Nijmeegse Vierdaagse

Voor de 10de  de keer op rij plaatst @XiT camera’s in en rondom het station van Nijmegen voor crowdcontrol in opdracht van de politie van Nijmegen.

Op de diverse perrons worden in totaal zes PTZ camera’s opgehangen.

Op het voorplein van het station staat de door @XiT ontwikkelde MACS cameramast met in totaal zes camera’s, twee PTZ camera’s en een Quad camera met vier vastcamera’s.

Ons Mobiel Autonome Camera Systeem (MACS) is inmiddels zo ver doorontwikkeld en energiezuinig dat we de MACS met twee PTZ camera’s en de QUAD camera24-7 geheel op zonne-energie kunnen laten werken. We gebruiken hiervoor twee panelen met een totaal vermogen van 200 pW.

De twaalf geplaatste camera’s in Nijmegen hebben allemaal een resolutie van 1080P en worden gedurende de vierdaagse van Nijmegen 24/7 live uitgekeken door de politie van Nijmegen en de diverse meldkamers.

We blijven de MACS door ontwikkelen en kijken of we de prestaties kunnen verbeteren, dit doen we al tien jaar lang. Wij mogen inmiddels wel spreken van baanbrekende technologie.

De MACS, standaard met twee PTZ camera’s, PV paneel, opnameserver, en 4G modem heeft een laag energie verbruik, hierdoor is de service interval sterk vergroot. Dit betekent een hogere return of investment, lagere kosten dus met een grotere betrouwbaarheid.

Met trots vertellen wij dan ook dat wij ook dit jaar, voor de 10e keer op een rij, de Nijmeegse Vierdaagse mogen beveiligen met onze camera’s.

De MACS is een kantelmast wat in modules opgebouwd kan worden en dus overal te plaatsen is.

Juist op plaatsen waar geen 230 volt voorhanden is of moeilijk aan te leggen. Het totale gewicht van de MACS is 800kg, bestaande uit een lichtgewicht aluminium MAST met een ballast van 670 kg beveiligt deze week in Nijmegen o.a. het stationsplein… zonder bedrading, non stop!

MACS stations Nijmegen
MACS station Nijmegen