Axit bouwt SOX IT-compliant serverruimte

serverruimte

Voor een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf heeft AXIT een high end serverruimte gebouwd. Deze is voorzien van brandblus-, noodstroom-, luchtconditionering- en toegangscontrolesystemen.

Beursgenoteerde bedrijven moeten voldoen aan de zogenaamde Sarbanes-Oxley (SOx) wetgeving. In de wet is controle over de verspreiding van informatie geregeld en zijn er regels opgesteld voor interne controle en financiële rapportering. Deze wetgeving heeft dus impact op de wijze waarop bedrijven omgaan met Finance en IT. Om te kunnen voldoen aan deze wetgeving heeft het bedrijf scherpe eisen opgesteld waaraan de serverruimte moest voldoen. Ook om bestand te zijn tegen de periodieke auditing van de wetgeving.

Op basis van deze gegevens heeft AXiT een volledig plan uitgewerkt en de rol van hoofdaannemer aangenomen. Daarbij had het de eindverantwoordelijkheid voor de volledige omvorming van de huidige serverruimte naar de SOx-compliant serverruimte.

Meer dan alleen de serverruimte

Naast het bouwen van een nieuwe serverruimte heeft AXiT tevens het volledige pand voorzien van nieuwe CAT6 bekabeling, WiFi, een redundante glasvezelverbinding en VOIP-telefonie.

Bent u op zoek naar een betrouwbare IT-partner die uw serverruimte onder handen kan nemen? Neem dan vrijblijvend contact op.

brandinstallatie serverruimte