Business Intelligence

Data speelt vandaag de dag een grote rol in het zakelijke leven. Data is inzicht en kennis. Inzicht in data betekend dat u wellicht meer weet dan uw concurrent en het bedrijf met meer kennis kan aansturen. Natuurlijk is het gewicht van de noodzaak van Business Intelligence in iedere organisatie verschillend, maar één ding staat vast;

Als u nu niet bezig bent met het aansturen van uw bedrijfsbeslissingen op basis van data, loopt u het risico dat de concurrent dit wel doet en u achteraan loopt.

Business Intelligence is het omzetten van data in visuele rapportages waarmee het management het bedrijf stuurt. In tegenstelling tot een Excel sheet levert een visualisatie van data een eenvoudige tool op die vrijwel iedereen kan begrijpen.

Onze rapportages zijn daarnaast nog zo interactief dat u in de rapportages verder kunt analyseren door te filteren en selecties te maken waarvan u meer detail wil zien.
Wij gebruiken voornamelijk de software applicaties Qlikview en Microsoft Power B.I.

Business Intelligence Project Begeleiding

Een Business Intelligence project heeft geen einddatum; B.I. is het continue zoeken naar verbetering en stop daarom nooit. Om een B.I. project goed te kunnen managen verdelen we het project wel in verschillende fasen.

Een succesvol B.I. project hangt af van van goede data management, de juiste rapportages en actie ondernemen met de nieuwe inzichten die u heeft gekregen.
Het AXiT team biedt u de volledige projectondersteuning, waarin wij u graag over de gehele breedte steunen.

1. Data management, data mining en data validatie.
Dit betreft hoofdzakelijk de technische aspecten van het consolideren van de beschikbare data en het klaarstomen ervan voor intelligentie,

2. B.I. dashboards inrichten en training.
Als de data eenmaal in de B.I. software staat kan er een grote variatie aan rapportages van worden gemaakt die ieder op zijn eigen manier inzichten en verbanden weergeeft . We maken dashboards n.a.v. uw vraagstukken of trainen u omdat zelf te kunnen maken,

3. B.I. project management.
Business Intelligence start bij het samenstellen van goede KPI’s (aan de voorkant) en het implementeren verbeteringen die uit de visuele rapportages zijn gekomen (aan de achterkant). De B.I. projectleider is idealiter een neutrale persoon die in staat is onbevooroordeeld naar uw organisatie te kijken en mensen aan te sporen actie te ondernemen. Het is lastig om iemand binnen de organisatie aan te wijzen die dit begeleid en die ervoor zorgt dat de gewenste resultaten er komen.

Data Opties

Cloud business intelligence

Alle denkbare bronnen zijn te gebruiken om data te verzamelen bijvoorbeeld:

 • .xls, .xml en .csv bestanden
 • SQL & MySQL databases
 • Oracle
 • Microsoft Azure Cloud

Maar ook direct uit uw bestaande applicaties zoals:

 • SAP, Quickbooks en Microsoft Dynamics
 • Facebook, Mailchimp en Google Analytics
 • Sharepoint
 • Internetpagina’s

Zelfs vanuit uw productie en machines kunnen we data halen.

Als er ergens data staat opgeslagen kunnen we het omzetten en combineren in rapportages.

Stuur uw bedijf met data

Business Intelligence Software

qlikview voor AGF

QLIKVIEW

Qlikview is een applicatie waarmee je heel effectief inzicht kunt krijgen in data uit verschillende informatiebronnen. De informatie, die meestal uit database tabellen komt, kan worden gecombineerd in overzichten en rapportages die kunnen worden opgemaakt naar wens.
U kunt zo de gegevens uit verschillende bronnen ongelimiteerd combineren tot bruikbare analyses.

Van deze gegevens kunnen standaard overzichten opgezet worden die met een klik op de knop verversen waardoor het ververst en u de actuele data te zien krijgt waarmee management het bedrijf aan kan sturen.

Grotere organisaties nemen management besluiten gebaseerd op metingen en feiten. Qlikview is hierbij een onmisbaar stuk gereedschap.

De resultaten van rapportages kunnen worden getoond in tabellen en grafieken.

Wanneer is Qlikview interessant voor u?

 1. U kunt geen management rapportages maken,
 2. U moet veel handmatig werk verzetten om management rapportages te maken die u nodig heeft,
 3. U heeft behoefte aan snelle up-to-date informatie op dagelijks of wekelijks niveau,
 4. U moet rapporteren aan aandeelhouders of DGA’s en dit kost u nu veel moeite.

Laten u informeren of Qlikview voor u van toegevoegde waarde is.

Power BI

Microsoft heeft met Power BI een betaalbare oplossing gemaakt binnen haar Office365 pakket.
Dit software pakket is ontworpen als een gemakkelijk Business Intelligence pakket voor het omzetten van data en getallen in visuele rapportages. Hiermee sluit u het tijdperk af dat u afhankelijk was van statische Excel rapportages en gaat u over naar dynamische rapportages die altijd up to date informatie presenteren.
Doordat het onderdeel is van het MSOffice 365 Enterprise E3 en E5 licentie is het ook zeer betaalbaar al vanaf €34,40/maand voor de superuser. Wij kunnen deze rol ook voor u invullen zodat u alleen Office 365 in een goedkopere variant nodig heeft om de rapportages in te zien.

Microsoft Power BI, software die verrassend dynamische en visuele rapportages kan maken.

We komen graag bij u langs voor een demonstratie zodat u in ieder geval weet wat Business Intelligence voor u kan betekenen. We maken met u ook graag het vergelijk met bijvoorbeeld QlikSense of een maatwerkoplossing om te komen tot een oplossing die voor u het beste resultaat geeft.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Microsoft Power BI