Microsoft Power BI

Power BI – Uw bedrijf sturen op basis van data

Is er bij u in het bedrijf iemand dagelijks aan het werk in Excel om kerndata inzichtelijk te maken die u helpt uw bedrijf te sturen? Dan is Power BI wellicht een betere oplossing voor u. Met Power BI hoeft u maar één keer “de spreadsheet” in te richten en worden updates vanuit uw systeem vanzelf meegenomen. Hierdoor heeft u altijd en overal de laatste informatie bij de hand en kunt u als ondernemer, DGA of manager uw dagelijkse beslissingen beter en goed onderbouwd maken.

Met Power BI kunt u uw bedrijf sturen op basis van getallen en harde data en hoeft u niet te wachten tot u een bijgewerkt Excel overzicht of diagram krijgt. Business Intelligence op een hoger platform, bijvoorbeeld met de volgende kerndata;

  • Hoeveel netto winst maak ik met mijn producten in een bepaalde regio in het 1e kwartaal van het jaar? En hoeveel wijkt dit af van de andere kwartalen, per verkoper, klant en dag van de week?
  • Op basis van de huidige verkoop en marges; wat wordt dan mijn te verwachten omzet, marge en winst tot het einde van het jaar en welke producten moet ik daarvoor op voorraad hebben?
  • Welke producten lopen goed, hoe is het verloop over tijd van een bepaald product, zijn er verschillen met marges, inkoop of verkoopwaardes enz.

Data

Data en goede informatie is onmisbaar bij het besturen van uw bedrijf. Tot voor kort vergde de automatisering hiervan een redelijk hoge investering wat veel ondernemers in het MKB ervan weerhield om Business Intelligence te automatiseren. Met de komst van Power BI heeft u een tool in handen dat geen enkele data combinatie schuwt, ook niet vanuit verschillende databronnen. Door de betaalbaarheid is handwerk Excel anno 2017 geen optie meer. Voor een goede sturing van uw bedrijf wilt u toch werken met up to date data uit meerdere bronnen!

Power BI

Microsoft heeft met Power BI een betaalbare oplossing gemaakt binnen haar Office365 pakket.
Dit software pakket is ontworpen als een gemakkelijk Business Intelligence pakket voor het omzetten van data en getallen in visuele rapportages. Hiermee sluit u het tijdperk af dat u afhankelijk was van  statische Excel rapportages en gaat u over naar dynamische rapportages die altijd up to date informatie presenteren.
Doordat het onderdeel is van het MSOffice 365 Enterprise E5 licentie is het ook zeer betaalbaar al vanaf  €34,40/maand voor de superuser. Wij kunnen deze rol ook voor u invullen en heeft u alleen nog Office 365 in een goedkopere variant nodig om de rapportages in te zien.

Microsoft Power BI, software die verrassend dynamische en visuele rapportages kan maken.

We komen graag bij u langs voor een demonstratie zodat u in ieder geval weet wat Business Intelligence voor u kan betekenen. We maken met u ook graag het vergelijk met bijvoorbeeld QlikSense of een maatwerkoplossing om te komen tot een oplossing die voor u het beste resultaat geeft.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via 076-7501111, vraagt u naar Robbert, John of Joost.

Graag tot ziens, uw Team @XiT