Cloud

In de Cloud werken, een korte evaluatie

De voortrazende digitalisering van de wereld, waaronder Cloud Computing, is ook voor u een hele belangrijke economische ontwikkeling.

2016 was het eerste jaar dat er wereldwijd meer omzet was in data dan in fysieke goederen. Dit is een werkelijke omslag en bevestigd dat de digitalisering in volle gang is.

De Cloud, een private opslag en werkplek met de door u gewenste functionaliteit en bestanden. Nieuwe terminologie bevestigd die nieuwe manier van werken en denken. Termen als IoT (Internet of Things) PaaS, HaaS en SaaS, -Performance, Hardware en Software as a Service- Office 365 en online werken op meerdere apparaten onder één licentie versus OEM Office licenties.  Met werken in de Cloud kunt overal en altijd bij uw bestanden, schaalbaar samenwerken in Sharepoint en met één inlog toegang tot meer dan 20 applicaties waaronder het volledige office pakket maar ook Power BI, Video conferencing, Yammer, Sway, Planner enz. En dit alles schaalbaar en aangepast aan uw persoonlijke of bedrijfseisen en wensen. Efficiënt werken, beheer, veilig werken, kostenbesparingen, alle software en bestanden up to date en samenwerken, hieronder lichten we kort toe.

Schaalbaarheid; Via een abonnementen structuur krijgt u de beschikking over uw “Cloud” een ruimte speciaal voor u en uw team van medewerkers ingericht aan de hand van uw eisen en wensen. Direct daaraan gerelateerd de kosten terwijl u vrij bent om op of neer te schalen in zowel software keuze als aantal gebruikers. Schaalbaar betekent met Office 365 aanpassen aan uw dagelijkse eisen en wensen terwijl u nooit langer dan één maand vast zit aan een abonnementsvorm. Werken met Office 365, u neemt af wat u op dat moment nodig heeft, niets meer.

Efficiëntie: Werken in de Cloud met Office365 betekent dat u de Office software op meerdere apparaten mag installeren. Eén licentie voor 5 PC ‘s, 5 laptops en 5 Smartphones of tablets. Met dezelfde licentie krijgt u ook de office applicaties Word en Excel online, Software as a Service -kortweg SaaS genoemd- zodat u zelfs in “uw” Cloud kunt samenwerken op andermans of openbare PC’s of tablets. U logt simpelweg via het internet in op uw Office 365 account en bent direct online met uw bestanden en team in een Sharepoint.

Efficiënter omdat Sharepoint (de naam zegt het al) en OneDrive samenwerken van een team gemakkelijk maken. Meerdere teams samenstellen, geen probleem. Samenwerken aan hetzelfde document of spreadsheet, video conferencing, chatten maar ook inzicht in kengetallen “at your hands” via PowerBI (Business Intelligence) zijn onderdeel van de uitgebreide Sharepoint omgeving. U krijgt met Office 365 tot wel twintig applicaties tot uw beschikking. Samenwerken met collega’s was nog nooit zo gemakkelijk.

Beheer van Office365 in de Cloud wordt gedaan door Microsoft. Besparen op systeembeheer maar vooral het vergemakkelijken van beheertaken staan centraal in uw keuze voor de Cloud. Updates gaan automatisch en u heeft altijd de laatste versie van de software tot uw beschikking. Zoals gezegd, voor het werken in “uw” Cloud hoeft u geen server hardware of serverlicenties aan te schaffen of te onderhouden. Kostenbesparingen zijn hiervan het resultaat.

Veilig; Als de grootste ICTer van de wereld is het voor Microsoft net zo belangrijk als voor u dat u in een veilige omgeving werkt. Microsoft spendeert hier miljarden aan, iets dat niet te evenaren is in een standaard bedrijfsomgeving. Met het juiste abonnement bent u ISO27001, 27002 en 27018 gecertificeerd.

En alles is schaalbaar, Performance as a Service en Hardware as a Service (Paashaas) ingericht zoals u het wilt. Is uw bedrijfsbehoefte een SQL Database server, webserver of wat voor server dan ook, maatwerk in een paar klikken zonder investering maar op basis van een maandabonnement.

Veel ondernemers zijn inmiddels (deels) overgestapt op werken in de Cloud. E-mail is daar een mooi voorbeeld van. Maar niet voor iedereen is helemaal duidelijk wat nu de mogelijkheden en voor- en nadelen zijn van werken in de Cloud. Is in uw geval werken in de CLoud voordeliger, beter of aantrekkelijker?

Tijdens een kennis sessie vertellen we u graag meer over de mogelijkheden die u heeft met Office365, Azure, OneDrive en werken in de Cloud, uw Cloud wel te verstaan. We helpen u graag verder. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons via 076-7501111.

Team @XiT