Waarom een goede back-up belangrijk is!

 

Hoe belangrijk een goed ingerichte en functionerende back-up van uw data is, ontdekt u vaak pas als het te laat is. Laat het daarom niet zover komen. Een goede, volledige en tijdige back-up is echt van het allergrootste belang. Waarom leg ik daar zo de druk op zult u zich afvragen! Heel simpel, we worden er te vaak mee geconfronteerd. Veelal staat jaren werk en zorgvuldig bewaarde informatie maar op één enkele harde schijf en is er (te) veel vertrouwen in de eigen hardware en wordt diefstal uitgesloten. Simpelweg niet de tijd willen nemen of hier onvoldoende aandacht aan willen schenken is geen goed excuus wanneer u alles kwijt bent. Een zogeheten “single point of storage” (harde schijf stuk, diefstal, vloeistof knoeien, kortsluiting) komt vaak pas aan het licht als het te laat is. Desastreus is dan de enige goede term die op zo’n moment nog past. Kortom, iedereen is gebaat bij een goede back-up, zowel personen als bedrijven. Mijn advies daarom aan iedereen die gegevens bewaard op een PC of laptop….koop in ieder geval een USB schijf of stick en maak een back-up van uw eigen werk, controleer geregeld en werk data bij. Maakt niet uit of dat nu om uw werk, tekst, foto’s, video of presentaties gaat, doe het gewoon.

Voor bedrijven die naast alle gegevens ook nog werken met boekhoud, ERP systemen of andere databases schiet de term “desastreus” zelfs te kort. Een goed functionerend back-up systeem hoort onderdeel te zijn van de bedrijfsvoering, beveiliging gegevens en het datamanagement. Daarnaast is het voor bedrijven vaak wenselijk en verstandig om een back-up of zogeheten “mirror” extern te organiseren.

Wij van @XiT gaan ver in onze service die niet alleen bestaat uit de dagelijkse controle van uw back-up maar in het geval van een mirror dienst kunt u zelfs met een klein team tot 10 personen bij ons gewoon verder komen werken. De dagelijkse controle en rapportage zijn onderdeel van deze totale back-up dienstverlening.

Wij bieden bedrijven betaalbare back-up oplossingen eventueel aangevuld met server mirror diensten. Op die manier voorkomt u voor uzelf en uw bedrijf onaangename verassingen. Aan de hand van een intake en korte analyse richten we de back-up dienst zodanig in dat u zich weer vol overgave kunt richten op uw core-business. De zorg voor de archivering van uw data nemen wij dan op ons. U voorkomt in ieder geval onaangename verassingen.

Bent u nieuwsgierig wat we voor uw datamanagement en archivering kunnen betekenen dan nodig ik u graag uit contact met mij op te nemen via 076-7501111 of j.polling@xit.nl

Ik verneem graag van u.

Met vriendelijke groet,

 

John Polling

@XiT, Excellent in IT