single point of faillure in IT

De valkuil van een Single point of faillure

ICT is tegenwoordig het hart van iedere onderneming. Vraagt u zich wel eens af hoe goed uw totale ICT omgeving  werkelijk geregeld is. Een eenvoudige test leert snel genoeg hoe belangrijk ICT voor uw bedrijf is. Vraag uw ITer of hij of zij even de Server ontkoppelt van het netwerk en tevens één van de internet aansluitingen even loskoppelt. U ziet dan snel genoeg of u bedrijfs ICT ingericht is om een singel point of failure op te vangen. Tevens ziet u gelijk hoe afhankelijk u bent van ICT en haar diverse  verbindingen met de rest van de wereld.

Wanneer u met de bovenstaande test een single point of failure constateert dan biedt @Xit een aantal betaalbare oplossingen in een verbetertraject. Bijvoorbeeld een betaalbare VDSL dubbele internet verbinding die zowel uw internet als VOIP telefonie ondersteunt. Daarnaast bieden we ook een VMware service inclusief back up en restore op afstand. Zo’n virtuele ICT inrichting zorgt ervoor dat bij een grote calamiteit u met uw bedrijf weer snel online bent.

Naast de remote back up oplossing bieden we 24/7 monitoring aan. Hiermee analyseren we continue  uw apparatuur op mogelijke aanstaande vastlopers. Onze analyse tools zorgen er voor dat er ingegrepen wordt voordat uw ICT omgeving down gaat.

De uitkomst van de zelftest geeft feitelijk aan wat de waardering is voor uw bedrijfscontinuïteit.

Een ICTer is tegenwoordig vooral een communicatie deskundige. Omdat dit steeds complexer wordt en verbindingsbetrouwbaarheid echt een issue aan het worden is met alle Cloud en BigData oplossingen brengen we via een SWOT analyse duidelijk uw systeem in kaart en zorgen we er daarna voor dat single points of failure uw continuïteit niet meer in de weg kunnen staan.

Om erachter te komen dat een singel point of failure een gevaar kan zijn voor uw bedrijfscontinuïteit, doe gewoon de test. Daarna spreken we graag met u af en gaan we ervoor zorgdragen dat uw bedrijfscontinuïteit niet afhankelijk is van één internet aansluiting of gevaar loopt door een enkele of meerdere single points of failure. @XiT, we helpen u graag door gewoon te doen wat goed is voor uw bedrijf.

Team @XiT