cyberrisk

Datasecurity blijkt moeilijk gesprek

Je bent een IT beveiligingsprofessional en jouw taak is om cyberaanvallen en datalekken te voorkomen. Je zou wellicht verwachten dat management zich zorgen maakt en aandachtig luistert naar jouw adviezen en inzichten.

Het tegendeel is vaak waar, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek. IT beveiligingsprofessionals zijn zelfverzekerd over de oplossingen en mogelijkheden om cybercrime te minimaliseren, maar vinden de gesprekken met management ongemakkelijk. Management zou uit ongemak, angst en gebrek aan kennis de risico’s te negeren i.p.v. aan te pakken en te voorkomen. Vreemd, gezien de nieuwe Europese wetgeving over melding van datalekken, en het feit dat de IT infrastructuur voor het overgrote deel van de bedrijven een kritiek component is om hun werk te kunnen doen. Onderbrekingen van het werkproces of verlies van data zijn desastreus, losstaand van de mogelijke boetes die kunnen worden opgelegd.

Cybercrime gaat niet weg door het te negeren. Denk je dat jouw bedrijf niet goed genoeg is ingelicht over de mogelijkheden of zelfs geen actief beleid heeft tegen cybercrime, neem dat contact met ons op.

Team @XiT