draadloos werken wifi logo

WIFI dat werkt

Het gebruik van draadloze apparatuur groeit, en zal niet afnemen. Als je werkt op een desktop heb je er telefoon, tablet of laptop bij. Het is daarom verstandig een goed draadloos netwerk aan te leggen.

De meest gemaakte fout is het inzetten van consumenten accesspoints gemaakt op het werk. Dat is een directe bedreiging om snel en effectief te kunnen werken.

Waarom zou je kiezen voor duurdere accesspoints en de hulp van een betrouwbare IT partner? ..omdat het zichzelf terugverdiend (zoals iedere goed IT-oplossing). Deze accesspoints zijn gemaakt voor zwaardere belasting, door meerdere gebruikers en hebben …

  1. ..ondersteuning voor meerdere SSID’s.
    Met andere woorden, er kunnen verschillende draadloze netwerken op aangemaakt worden met verschillend gebruikersbeleid. Je kunt hiermee bijvoorbeeld gasten op een ander netwerk laten inloggen als eigen medewerkers en hiermee een betere beveiliging garanderen en continuïteit van het netwerk dat medewerkers gebruiken.
  2. ..het eenvoudigere beheer van meerdere accesspoints zodat configuratiewijzigingen centraal worden uitgevoerd voor alle apparaten. Gebruikers hebben minder last van onderbrekingen van bijvoorbeeld video streaming of VOIP bellen als ze door het gebouw lopen met meerdere accesspoints.
  3. ..voeding via de ethernet kabel. Er zijn dus geen voedingspunten (stopcontacten) nodig op de plekken waar je accesspoint worden geplaats. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met bestaande voedingspunten en kunnen ze worden geplaatst op de meeste strategische plekken.

Vragen, die kunt u natuurlijk bij ons kwijt. We gaan graag met u in gesprek over een goede IT-oplossing voor u.

 

Team @XiT