Website ontwikkel aanknopingspunten

Website ontwikkeling

Een website speelt tegenwoordig voor veel bedrijven een belangrijke rol in haar presentatie en bedrijfsvoering. Steeds meer mensen zoeken via het internet naar bedrijven, producten of diensten. Hierbij is de website van een bedrijf vaak het eerste aanknopingspunt voor mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in een product of organisatie. De website is daarmee het online verlengstuk van elke organisatie en uitermate geschikt om een groot publiek te bereiken.

Uw website draait om het apestaartje, het verbindingsteken van het internet. Het apestaartje is onze bedrijfsvoering.

De 4 verschillende hoofdfases van uw website ontwikkeling

 1. Strategie, een mix van ideeën samengevat in een bruikbaar concept

Wat wilt u met uw website bereiken?

 1. Het grafische ontwerp

Nadat de strategie is bepaald, is het grafische ontwerp van uw website de volgende fase.

 1. De technische ontwikkeling

Wanneer het grafische ontwerp succesvol is afgerond, is de volgende stap de technische ontwikkeling van uw website.

 1. De lancering

De technische ontwikkeling van uw website is nu gedaan en daarmee uw website gereed om gelanceerd te worden.

 

Deze 4 fasen met iets meer definitie

 • Strategie, een mix van ideeën samengevat in een bruikbaar concept

 

Voordat het design team kan gaan werken, is er eerst de inventarisatie van uw wensen en ideeën voor uw nieuwe website. Hieronder een paar vragen van onze Project Manager waarover u alvast kunt gaan nadenken.

 • Wat is het hoofddoel van de website?
 • Wie is de doelgroep(en) van de website?
 • Welke boodschap moet er overgebracht worden?
 • Welke informatie moet er op de website vaker terugkomen?
 • Wat is de gewenste navigatiestructuur?
 • Welke uitstraling moet de website hebben?

Uiteraard heeft ieder website traject specifieke vragen die beantwoord dienen te worden. Door de juiste vragen en antwoorden ontstaat een goed concept.

Uw online strategie

Afhankelijk van uw doelstellingen kan samen met u gewerkt worden aan een goed doordachte online strategie. De basis van een goede online strategie is het in beeld brengen van uw doelgroep. Deze doelgroepen dienen goed gesegmenteerd te worden. Daarna kunnen dan de acties worden bepaald die er voor gaan zorgen dat deze doelgroep ook daadwerkelijk uw website gaat bezoeken. De volgende uitgangspunten zijn hierbij indicatief;

 • Een grafisch ontwerp dat aansluit op de wensen van de doelgroep
 • Technische functionaliteiten die aansluiten op de wensen van de doelgroep
 • Het gericht inzetten van zoekmachine optimalisatie
 • Het gericht inzetten van zoekmachine adverteren
 • Het gericht inzetten van social media Een functioneel ontwerp beschrijft de technische functionaliteiten van uw website op een exacte manier. Hiermee voorkomen we in het voortraject dat er verschillende interpretaties ontstaan over de door u gewenste functionaliteit. De vorm en de mate van detail in een functioneel ontwerp zijn afhankelijk van de grootte van het website project in combinatie met de wensen van u als opdrachtgever.
 • Het functioneel ontwerp
 • Uiteraard gaan we als project manager ook met u aan de slag om de juiste online strategie te bepalen!
 1. Het grafische ontwerp

Met uw doelstellingen voor de website in de eerste fase duidelijk geformuleerd, kan de grafische ontwerper aan de slag met de opdracht. De vormgeving van uw website is zeer bepalend voor de beleving van haar bezoekers en moet goed aansluiten bij het imago van uw organisatie en/of de wensen van uw doelgroep. Een vaste huisstijl die past binnen uw website doelstelling kan doorgetrokken worden voor verder gebruik op het internet. Uiteraard houden wij tijdens de grafische ontwikkeling van uw website of applicatie ook rekening met de gebruiksvriendelijkheid daarvan. Intuïtief gebruik is daarbij belangrijker dan een spectaculair website ontwerp dat niet past bij uw wens.

De -in de eerste fase- samen met u opgestelde navigatiestructuur voor de website, zal dus ook belangrijke input zijn voor deze grafische fase en ervoor zorgen dat bezoekers met het grootst mogelijke gemak de door hun gewenste informatie kunnen vinden.

Toepassingen

Naast het project management van de ontwikkeling van de websites en webshops kunt u bij @XiT ook terecht voor online of mobiele applicaties, actiepagina’s, nieuwsbrieven en broadcasting toepassingen. Zoals eerder aangegeven is het ontwerpen van logo’s, huisstijlen en drukwerk geen core-business van @XiT. Binnen ons netwerk hebben wij wel enkele zeer goede design en ontwikkel relatie bedrijven die wij u kunnen aanbevelen.

 

 

 1. De technische ontwikkeling

Wanneer het grafische ontwerp succesvol is afgerond, is de volgende stap de technische ontwikkeling van uw website. Tijdens deze fase worden de door u gewenste en in de offerte (of het functioneel ontwerp) opgenomen functionaliteiten ontwikkeld. Ook wordt de website aangesloten op het beheersysteem waarmee de website eenvoudig onderhouden kan worden.

Het beheersysteem (CMS)

Alle door @XiT ontwikkelde websites worden voorzien van een CMS (content management systeem). Dit naar keuze Joomla, WordPress, Drupal of Magento indien er een betaal systeem aan vast zit. Het CMS beheersysteem maakt het mogelijk dat u zelf uw website onderhoudt zonder dat hiervoor technische kennis vereist is. Alle wijzigingen die u in het CMS aanbrengt worden direct doorgevoerd op de website. Hiermee wordt het onderhouden van een website snel, eenvoudig en effectief. Met het CMS kunt u menu items toevoegen en per menu kunt u teksten en/of foto’s toevoegen of wijzigen.

 

De oplevering van uw website

@XiT zorgt ervoor dat uw website in een beveiligde testomgeving werkt. Hierdoor kunt u als klant tijdens het ontwikkel traject meekijken en de vorderingen bijhouden. Na oplevering van de website plannen we een training zodat u zelf kunt werken met het CMS beheersysteem.

 

 

 

 1. De lancering

De technische ontwikkeling van uw website is gereed en kan in gebruik worden genomen. De website wordt gekoppeld aan de door u gekozen domeinnaam en online geplaatst binnen een hostingpakket op maat. Afhankelijk van uw concept en de gekozen strategie is dit een goed moment om aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie of adverteren. Inzet van Social Media marketing kan hiervan onderdeel zijn.

Domeinnamen

Via uw domeinnaam kunnen bezoekers uw website gemakkelijk vinden. @XiT is lid van de SIDN en daarmee een erkend registrator van domein namen. We verzorgen registraties van alle type domeinen met alle extensies.

Webhosting

Een belangrijk onderdeel van uw website is de hosting. Deze dienst draagt zorg voor de bereikbaarheid van uw website op het Internet. @XiT biedt complete hostingpakketten die volledig op uw wensen worden afgestemd inclusief de inrichting van e-mail. Wij hanteren vaste tarieven en daarmee geen onaangename verassingen. Zo krijgt u als klant bij @XiT een hosting pakket op maat en daardoor betaalt u niets teveel.