Het verschil in kiezen tussen prijs en kwaliteit

Prijs en kwaliteit lopen vaak gelijk met tijdsinspanning en zorgvuldigheid en dat is niet per kilo te koop. Een beknopte visie over kwaliteit die ik graag met u deel..

“Alleen in de term “prijs” denken leidt helaas vaak niet tot het gewenste resultaat” zo leer ik dagelijks uit de krant en diverse internet media. Natuurlijk bevestigen uitzonderingen de regel. Bijvoorbeeld bij de Formule 1 waar er een echt verband is tussen prijs, snelheid en kwaliteit. Buiten de F1 gelden andere regels eenvoudigweg omdat er andere bestedings budgetten zijn.

Is er in de IT sector verband tussen kwaliteit, snelheid en prijs. Het antwoordt is…..meestal niet. Vee; bedrijven en overheden zijn al decennia lang niet meer bezig met kwaliteit. Het door hen voorgestelde algemene belang is vooral gebaseerd op “de prijs”. Helaas is dit economisch uithollend denken inmiddels doorgestroomd op alle niveaus in onze samenleving en is daarmee de prijs belangrijker geworden dan de gewenste kwaliteit.

Inmiddels maakt het gemak van “Internet vergelijkingen” van iedereen een prijs specialist waarbij de kennis van kwaliteit en inhoud gemakshalve over het hoofd gezien wordt. Behalve wanneer het daarna niet of niet goed werkt. Dan wordt weer driftig gezocht op het internet wat de slimste manier is om uit te leggen hoe goed de afwegingen toch wel en niet waren zonder persoonlijke schade hiervan te ondervinden. Helaas is dan het geld al uitgegeven en is ook de volgende surrogaat oplossing er een die niet de gewenste kwaliteit behelst. Helaas krijgt ook de volgende generatie niet het goede voorbeeld.

Wat IT en ons betreft, zaken die persoonlijke aandacht nodig hebben kosten nou eenmaal tijd en daarmee geld. Dit geld staat in direct verband met besteedde tijd, ons kostbaarste goed.

De werkelijke vraag dient te zijn; “Wil je dat jouw “operatie” zorgvuldig en goed verloopt en is daarbij de beste prijs dan de goede afweging?”

Dit causale verband maken we graag in een gratis persoonlijk gesprek verder duidelijk.

John Polling

Algemeen Manager

 

@XiT, EXcellent in IT