Microsoft drukt door: Windows 10 ook op zakelijke PC’s

Vorig jaar juli kwam Windows 10 uit als gratis upgrade. Veel bedrijven waren echter nog niet klaar om de stap van Windows 7 of Windows 8.1 naar Windows 10 te maken. Microsoft begreep dit en hanteerde dan ook alleen een “push” strategie naar consumenten. Dat gaat binnenkort veranderen.

Microsoft brengt de Windows 10 upgrade notificatie binnenkort ook naar zakelijke computers die onderdeel uitmaken van een bedrijfsnetwerk. Zij gaan daar deze maand nog in de VS mee starten en daarna zullen alle andere landen vlug volgen.

Indien uw medewerker ervoor kiest om de update te installeren zal dit enkele uren in beslag nemen, wat de productiviteit en effectiviteit behoorlijk negatief kan beinvloeden. Het is dan ook zaak dat deze upgrade naar Windows 10 zorgvuldig en zonder nadelige gevolgen wordt uitgevoerd.

Het “goede” nieuws is dat Microsoft nu een officiele methode heeft gepubliceerd waarmee voorkomen kan worden dat de upgrade wordt aangeboden. Daarvoor is het wel noodzakelijk om een Groepsbeleidobject te installeren en te activeren op het bedrijfsnetwerk.

Of u nu wel of niet naar Windows 10 wilt overstappen met de zaak: wij kunnen in beide gevallen voor zorgdragen dat het op de juiste wijze en op een gecontroleerde manier wordt gedaan.

Zoekt u advies? Neem vrijblijvend contact met ons op.