Hybride Backup

Bescherm uw data met Hybride Backup

HYBRIDE BACKUP

Ransomware en inbraken op uw netwerk zijn orde van de dag en leveren helaas een groeiend probleem op. Cloud vormen als OneDrive, Google Drive en Dropbox zijn alleen geschikt voor de backup van documenten. Als uw netwerk faalt, of b.v. een server kapot is, bent u hiermee nog maar voor de helft geholpen. Alle systeem informatie, instellingen, de rechten structuur en software zijn namelijk niet meegenomen in de backup. Het zal hierdoor heel lang duren voordat alles weer is geïnstalleerd zodat u verder kunt werken, variërend van dagen tot zelfs weken.

Backup opties die u heeft
  1. Document Backup in de cloud (Azure, OneDrive, Dropbox enz)
  2. Image Backup met Acronis software die…
    1. Lokaal wordt opgeslagen in uw bedrijf
    2. In de cloud wordt opgeslagen
    3. Own cloud In ons datacenter wordt opgeslagen

Als u een image backup maakt en deze in ons datacenter opslaat nemen wij alle taken op ons om te testen en rapporteren of de backup is gelukt. Daarnaast zetten we periodiek de image terug op een virtuele server om te testen of de image helemaal werkt en hoe lang het duurt om deze terug te plaatsen.

Bij alle andere opties bent  u, of uw IT-er, zelf verantwoordelijk voor het totale process, de handelingen en de betrouwbaarheid ervan.

Natuurlijk maakt u dagelijks een backup van uw data (toch?). De backup van die data op een externe harde schijf plaatsen brengt risico’s met zich mee, en de kans is klein dat u dit dagelijks gaat doen.
Daarnaast is de kans dat u elke dag test of de backup is gelukt naar alle waarschijnlijkheid nul.

Hybride Backup

Een hybride backup lost deze uitdagingen en onzekerheden op. De backup van uw data wordt dagelijks opnieuw gemaakt en opgeslagen in ons eigen datacenter op ons kantoor in Breda.
Daardoor …

… weet u waar uw data staat.

… weet u bij wie u moet zijn als uw de data direct weer nodig heeft in geval van een calamiteit,

… weet u dat wij dagelijks testen of de backup is gelukt. Dat voorkomt vervelende verrassen,

… weet u dat uw data veilig staat. Uw data kan gevoelige informatie bevatten en moet te allen tijde uit handen blijven van anderen,

… heeft u een complete ‘image’ van al uw documenten, software en instellingen. Bij een grote calamiteit kunnen wij u relatief snel weer aan het werk helpen door bijvoorbeeld de image op een virtuele server te zetten waarmee u weer volledige toegang krijgt tot uw systeem. Uw bedrijfscontinuïteit is hierdoor niet afhankelijk voor het bestellen, leveren en plaatsen van nieuwe hardware.

We bieden hybride backup aan vanaf €50/maand. Voor dit bedrag heeft u heel veel zekerheid.

Vragen

Wellicht heeft u nu nog meer vragen. Neemt u dan contact met ons en we leggen het graag in alle detail aan u uit.