business intelligence en microsoft cloud

Kennissessie efficiënt en veilig werken in de Cloud en Business Intelligence

Als automatiseerder lopen wij graag voorop met de ontwikkelingen en vooral die waar u baat bij heeft. Onze doelstelling is altijd om uw bedrijf te optimaliseren door te automatiseren. Met Business Intelligence heeft u bijvoorbeeld zo’n sterk stuur tool, altijd en overal uw bedrijfscockpit in de palm van uw hand, real time.

Daarnaast informeren we u graag over kostenbesparingen door Cloud computing, de voors en tegens, Office365, maatwerk op basis van huur. Geen dure investeringen meer in hard- en software en duur onderhoud hiervan. U kunt weer gaan werken aan de uitbreiding van uw core business en wij automatiseren uw bedrijf zodat u vooral efficiënter wordt. We vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn als u zich opgeeft voor één van onze kennissessies

In één uur tijd delen we onze kennis over werken in de Cloud en Business Intelligence. We gaan u en uw organisatie echt iets bieden. De kennissessies zijn specifiek ingericht op directie niveau, level 1 sturing van het bedrijf. We gaan vooral in op de bedrijfseconomische zaken die via IT tot stand kunnen komen en u de voordelen aanreiken van real time informatie.

De kennissessies willen wij houden op:

 • Woensdag 14 juni a.s. om 20:00 of,
 • Vrijdag 2 juni a.s. om 15:00.

Na de sessie nemen we ruim de tijd om uw vragen te beantwoorden. We zullen er met een aantal medewerkers zijn zodat we ook hier efficiënt met uw tijd omgaan.

De hoofdonderwerpen een beetje uitgelicht;

“Efficiënt en veilig werken in de Cloud”

Het zal u niet ontgaan zijn dat werken in de Cloud de toekomst heeft. Als u binnenkort op het punt staat om nieuwe investeringen te doen voor uw IT hardware doet u er verstandig aan om de overstap naar werken in de Cloud serieus te nemen. Ook als u al in de Cloud werkt maakt u momenteel waarschijnlijk niet voldoende gebruik van het scala aan mogelijkheden dat momenteel geboden wordt.

En we hebben voorbeelden
Sharepoint 5 jaar geleden inrichten voor een accountantskantoor met 50 medewerkers vergde een startinvestering van €120 K. Daarnaast 5 jaar onderhoud door de IT’er, updates, service packs etc. waardoor de investering inclusief onderhoud etc. opliep tot €480 K. Nu zou deze oplossing op basis van huur en maatwerk ongeveer €2.800 per maand zijn. Dat is een besparing van 65%.

In de sessies gaan we ook in op:

 • Voordelen van het werken in de Cloud, en nadelen of wat je zeker goed moet regelen
 • Hoe veilig is de Cloud?
 • Waar staat mijn data? In Nederland natuurlijk op de snelste hub van de wereld, Schiphol
 • Wat kan er in de Cloud worden geplaatst en welke keuzen heeft u?
 • Wat kost het om naar de Cloud te verhuizen?
 • Sharepoint; de document management oplossing voor iedere organisatie
 • VOIP. De verbindende factor in al uw communicatie en analyses

“Business Intelligence (B.I.) voor uw bedrijf”

Het is inmiddels een alom geaccepteerd onderwerp; Business Intelligence (B.I.), en een steeds vaker voorkomende onderscheidende factor t.o.v. de concurrentie. Met B.I. visualiseert u belangrijke informatie, real time, uit uw bedrijf tot stuurinformatie. Marges, inkoop en verkoop cijfers, cash cows & dogs, verkoper prestaties, facturatie, top 10 klanten of artikelen en ga zo maar door. We automatiseren voor u een cockpit uit verschillende soorten bronnen. Het handmatig invullen van excel sheets via printscreens is echt niet meer van deze tijd maar we zien het nog iedere dag bij verschillende bedrijven gedaan worden. We hebben een bijzonder interessante kennissessie voorbereidt waar we u graag voor uitnodigen.

 

Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd in een informele omgeving.

De sessies worden gehouden in Hotel Restaurant Princeville te Breda.

Aanmelden kunt u via email adres r.vansteenwijk@xit.nl

Met vriendelijke groet,

John Polling
Directeur

KPN ISDN stopt VOIP

KPN stopt met ISDN

KPN stopt met ISDN

KPN heeft aangegeven per 1 september 2019 te stoppen met het leveren van diverse PSTN en ISDN diensten.

ISDN wordt nu nog door veel klanten gebruikt voor traditionele telefonie-, alarm- en pindiensten.

Diensten die zullen verdwijnen zijn:

 • ISDN1/2 Enkelvoudig
 • ISDN2 Meervoudig
 • PSTN Meervoudig

Heeft u nu een traditionele telefooncentrale, neemt u dan contact op met ons om met u de voordelen van VOIP en de mogelijkheden voor uw bedrijf  te bespreken.

 

 

Kort, Waarom VOIP?

 1. Kostenbesparing,
 2. Geen hardware investering voor een nieuwe telefooncentrale,
 3. Schaalbare software die meegroeit of krimpt met uw onderneming,
 4. Talloze analyse functies voor het belgedrag van uw organisatie,
 5. Bellen vanuit uw computer applicaties,
 6. Mobiel bellen vanaf elke plek met het kantoornummer.
libercam website

De nieuwe Libercam website staat online

Libercam, onze merknaam voor producten en diensten rondom ons specialisme in IP camera oplossingen, heeft een nieuwe website.
www.libercam.nl

U vind hier de vernieuwde frisse look en up-to-date informatie over onze systemen, projecten en oplossingen. Daarnaast vindt u nieuwe informatie over vertrouwde systemen als de MACS, SACS en V-MACS
Verder hebben we voor het eerst de camera oplossingen die we hebben voor op de weg, het water en het spoor uitgelicht. Zogenaamde ‘Frontcamera’s of FFCCTV.

Verder vind u diepgaandere informatie over ons eigen Video Management Systeem ARGOS en waarom wij het belangrijk vinden een eigen VMS te hebben.
Natuurlijk gaan we ook in op een aantal custom projecten waar onze gecombineerde kennis van IT, elektrotechniek en werktuigbouwkunde heeft gezorgd voor de oplossing die de klant zocht.

Wij wensen u heel veel lees en kijk plezier.
Team @XiT

Cloud

In de Cloud werken, een korte evaluatie

De voortrazende digitalisering van de wereld, waaronder Cloud Computing, is ook voor u een hele belangrijke economische ontwikkeling.

2016 was het eerste jaar dat er wereldwijd meer omzet was in data dan in fysieke goederen. Dit is een werkelijke omslag en bevestigd dat de digitalisering in volle gang is.

De Cloud, een private opslag en werkplek met de door u gewenste functionaliteit en bestanden. Nieuwe terminologie bevestigd die nieuwe manier van werken en denken. Termen als IoT (Internet of Things) PaaS, HaaS en SaaS, -Performance, Hardware en Software as a Service- Office 365 en online werken op meerdere apparaten onder één licentie versus OEM Office licenties.  Met werken in de Cloud kunt overal en altijd bij uw bestanden, schaalbaar samenwerken in Sharepoint en met één inlog toegang tot meer dan 20 applicaties waaronder het volledige office pakket maar ook Power BI, Video conferencing, Yammer, Sway, Planner enz. En dit alles schaalbaar en aangepast aan uw persoonlijke of bedrijfseisen en wensen. Efficiënt werken, beheer, veilig werken, kostenbesparingen, alle software en bestanden up to date en samenwerken, hieronder lichten we kort toe.

Schaalbaarheid; Via een abonnementen structuur krijgt u de beschikking over uw “Cloud” een ruimte speciaal voor u en uw team van medewerkers ingericht aan de hand van uw eisen en wensen. Direct daaraan gerelateerd de kosten terwijl u vrij bent om op of neer te schalen in zowel software keuze als aantal gebruikers. Schaalbaar betekent met Office 365 aanpassen aan uw dagelijkse eisen en wensen terwijl u nooit langer dan één maand vast zit aan een abonnementsvorm. Werken met Office 365, u neemt af wat u op dat moment nodig heeft, niets meer.

Efficiëntie: Werken in de Cloud met Office365 betekent dat u de Office software op meerdere apparaten mag installeren. Eén licentie voor 5 PC ‘s, 5 laptops en 5 Smartphones of tablets. Met dezelfde licentie krijgt u ook de office applicaties Word en Excel online, Software as a Service -kortweg SaaS genoemd- zodat u zelfs in “uw” Cloud kunt samenwerken op andermans of openbare PC’s of tablets. U logt simpelweg via het internet in op uw Office 365 account en bent direct online met uw bestanden en team in een Sharepoint.

Efficiënter omdat Sharepoint (de naam zegt het al) en OneDrive samenwerken van een team gemakkelijk maken. Meerdere teams samenstellen, geen probleem. Samenwerken aan hetzelfde document of spreadsheet, video conferencing, chatten maar ook inzicht in kengetallen “at your hands” via PowerBI (Business Intelligence) zijn onderdeel van de uitgebreide Sharepoint omgeving. U krijgt met Office 365 tot wel twintig applicaties tot uw beschikking. Samenwerken met collega’s was nog nooit zo gemakkelijk.

Beheer van Office365 in de Cloud wordt gedaan door Microsoft. Besparen op systeembeheer maar vooral het vergemakkelijken van beheertaken staan centraal in uw keuze voor de Cloud. Updates gaan automatisch en u heeft altijd de laatste versie van de software tot uw beschikking. Zoals gezegd, voor het werken in “uw” Cloud hoeft u geen server hardware of serverlicenties aan te schaffen of te onderhouden. Kostenbesparingen zijn hiervan het resultaat.

Veilig; Als de grootste ICTer van de wereld is het voor Microsoft net zo belangrijk als voor u dat u in een veilige omgeving werkt. Microsoft spendeert hier miljarden aan, iets dat niet te evenaren is in een standaard bedrijfsomgeving. Met het juiste abonnement bent u ISO27001, 27002 en 27018 gecertificeerd.

En alles is schaalbaar, Performance as a Service en Hardware as a Service (Paashaas) ingericht zoals u het wilt. Is uw bedrijfsbehoefte een SQL Database server, webserver of wat voor server dan ook, maatwerk in een paar klikken zonder investering maar op basis van een maandabonnement.

Veel ondernemers zijn inmiddels (deels) overgestapt op werken in de Cloud. E-mail is daar een mooi voorbeeld van. Maar niet voor iedereen is helemaal duidelijk wat nu de mogelijkheden en voor- en nadelen zijn van werken in de Cloud. Is in uw geval werken in de CLoud voordeliger, beter of aantrekkelijker?

Tijdens een kennis sessie vertellen we u graag meer over de mogelijkheden die u heeft met Office365, Azure, OneDrive en werken in de Cloud, uw Cloud wel te verstaan. We helpen u graag verder. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons via 076-7501111.

Team @XiT

Microsoft Power BI

Power BI – Uw bedrijf sturen op basis van data

Is er bij u in het bedrijf iemand dagelijks aan het werk in Excel om kerndata inzichtelijk te maken die u helpt uw bedrijf te sturen? Dan is Power BI wellicht een betere oplossing voor u. Met Power BI hoeft u maar één keer “de spreadsheet” in te richten en worden updates vanuit uw systeem vanzelf meegenomen. Hierdoor heeft u altijd en overal de laatste informatie bij de hand en kunt u als ondernemer, DGA of manager uw dagelijkse beslissingen beter en goed onderbouwd maken.

Met Power BI kunt u uw bedrijf sturen op basis van getallen en harde data en hoeft u niet te wachten tot u een bijgewerkt Excel overzicht of diagram krijgt. Business Intelligence op een hoger platform, bijvoorbeeld met de volgende kerndata;

 • Hoeveel netto winst maak ik met mijn producten in een bepaalde regio in het 1e kwartaal van het jaar? En hoeveel wijkt dit af van de andere kwartalen, per verkoper, klant en dag van de week?
 • Op basis van de huidige verkoop en marges; wat wordt dan mijn te verwachten omzet, marge en winst tot het einde van het jaar en welke producten moet ik daarvoor op voorraad hebben?
 • Welke producten lopen goed, hoe is het verloop over tijd van een bepaald product, zijn er verschillen met marges, inkoop of verkoopwaardes enz.

Data

Data en goede informatie is onmisbaar bij het besturen van uw bedrijf. Tot voor kort vergde de automatisering hiervan een redelijk hoge investering wat veel ondernemers in het MKB ervan weerhield om Business Intelligence te automatiseren. Met de komst van Power BI heeft u een tool in handen dat geen enkele data combinatie schuwt, ook niet vanuit verschillende databronnen. Door de betaalbaarheid is handwerk Excel anno 2017 geen optie meer. Voor een goede sturing van uw bedrijf wilt u toch werken met up to date data uit meerdere bronnen!

Power BI

Microsoft heeft met Power BI een betaalbare oplossing gemaakt binnen haar Office365 pakket.
Dit software pakket is ontworpen als een gemakkelijk Business Intelligence pakket voor het omzetten van data en getallen in visuele rapportages. Hiermee sluit u het tijdperk af dat u afhankelijk was van  statische Excel rapportages en gaat u over naar dynamische rapportages die altijd up to date informatie presenteren.
Doordat het onderdeel is van het MSOffice 365 Enterprise E5 licentie is het ook zeer betaalbaar al vanaf  €34,40/maand voor de superuser. Wij kunnen deze rol ook voor u invullen en heeft u alleen nog Office 365 in een goedkopere variant nodig om de rapportages in te zien.

Microsoft Power BI, software die verrassend dynamische en visuele rapportages kan maken.

We komen graag bij u langs voor een demonstratie zodat u in ieder geval weet wat Business Intelligence voor u kan betekenen. We maken met u ook graag het vergelijk met bijvoorbeeld QlikSense of een maatwerkoplossing om te komen tot een oplossing die voor u het beste resultaat geeft.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via 076-7501111, vraagt u naar Robbert, John of Joost.

Graag tot ziens, uw Team @XiT

platform bv breda

Platform BV Breda

SBBB (Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Breda) is per 1 januari gestopt bestaan. De stichting zocht een grotere dienstverlening voor Bredase bedrijven en gaan deze nu aanbieden onder de naam Platform BV Breda.

Platform BV Breda wordt de verbinding tussen de aangesloten bedrijventerreinen, gemeente Breda en de Politie. Op dit platform zal vooral veel kennis gedeeld worden en haar leden zullen toegang hebben tot een speciale sectie van het platform waar ontzettend veel waardevolle informatie gevonden kan worden.

De opdracht

@XiT heeft de leuke opdracht om samen met de stichting dit platform te ontwerpen. Dit bestaat in eerste instantie uit het opmaken van een programma van eisen.

Op het eerste gezicht lijkt zoiets een eenvoudige opdracht; een platform waar informatie op staat. Bijna identiek aan een website zou je zeggen.
Maar met onze ervaring in dit soort projecten kwamen we er al snel achter dat het steeds complexer wordt naarmate er dieper wordt nagedacht over het platform, de auteurs en de gebruikers.

We kijken uit naar de lancering van dit platform en doen onze uiterste best om het een gebruiksvriendelijk stuk gereedschap te laten zijn voor de ondernemers van Breda en omgeving.

Het @XiT Team

IT voor de AGF branche

20 jaar IT voor de AGF

Al 20 jaar verzorgd @XiT de IT omgeving van bedrijven in de AGF branche. We hebben de complete automatisering in de breedte van de branche meegemaakt en geïmplementeerd. De expertise varieert hiermee van desktop installaties, netwerk aanleg. onderhoud en beheer maar ook realtime informatie displays voor de werkvloer, software en ERP/WMS implementaties.
Verder helpen we bijvoorbeeld ook om te voldoen aan de certificeringsprocessen door overzicht te creëren van alle uiteenlopende zaken.

Ons team begrijpt de snelheid van de branche en is bekend met het oplossen van de logistieke, verkoop en management processen. Met een gebruiksvriendelijke en een doordachte IT omgeving bieden wij onze klanten een branche exclusief IT netwerk van applicaties, kennis en ervaring.

We durven dan ook met zelfvertrouwen te zeggen dat we de totaal IT expert zijn van de AGF.

Het @XiT team

Ransomware

Kijk alsjeblieft uit voor Ransomware, maak een backup !

Spora, een nieuw type Ransomware kan zelf bepalen wat de hoogte van het losgeld wordt dat je moet betalen om je documenten weer vrij te krijgen.

Net als bij andere Ransomware gebeurt de besmetting bij het downloaden en openen van een besmet bestand. Wat Spora bijzonder maakt is dat het zonder verdere instructies of internet verbinding zijn opdracht gaat uitvoeren. Het versleuteld direct alle bekende document type die belangrijk zijn. De besmette computer of server gebruiker krijgt een ID te zien die moet worden ingevoerd op een beveiligde website.
Spora heeft tijdens de besmetting bepaald of je particuliere of zakelijke gebruiker bent en past daar het niveau van het losgeld op aan. Prijzen schijnen nu uiteen te lopen van $79-$280 en moet worden betaald in bitcoins.
Na betaling krijgt de gebruiker een digitale sleutel waarmee de bestanden weer bruikbaar worden.
Het goede nieuws is dat Spora zich tot nu toe alleen richt op Russische gebruikers.

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van Ransomware?

 1. Wees alert op de e-mails die je krijgt. Rare bestandsnamen, mail opbouw, mail content enz zijn aanwijzingen voor Ransomware,
 2. Richt je IT-omgeving zo in dat de kans op besmetting klein(er) wordt,
 3. Bij twijfel direct hulp inroepen van je IT-partner.
Pas goed op en neem contact met ons op voor meer informatie of hulp,

Het @XiT team

@XiT gaat zijn 20ste jaar in.

In 1997 begonnen de voorbereidingen voor @XiT IT. Het apenstaartje legde gelijk de link naar het internet waarvan we wisten dat het de hele wereld zou gaan veranderen. Verandering is een continue proces en zo ook voor @Xit. Onze diensten van toen lijken niet meer op de diensten van nu. In voorlichtings sessies informeerden we bedrijven dat iets met het internet moesten gaan doen, domeinnaam, website, mail, logistiek management enz. We werden tijdens deze sessies niet eens serieus genomen.

Nu bijna 20 jaar later ligt dat anders en nemen onze klanten onze adviezen ter harte. Een klein voorbeeld is de smartphone, nog maar 10 jaar geleden geïntroduceerd en niet meer weg te denken in de hedendaagse bedrijfsprocessen. We danken vooral u, onze klant, voor het genoten vertrouwen. Wij zorgen ervoor dat uw IT optimaal voldoet aan de hedendaagse eisen en wensen die IT en communicatie met zich meebrengt. We gaan de uitdagingen van het 20ste jaar met veel plezier aan.

Het @XiT team.

2e laptop voor Thebe Hagendonk

Thebe ontvangt 2e gratis laptop

Thebe Hagedonk in Prinsenbeek dacht dat haar bewoners het leuk vinden om te leren werken op een computer. En dat dachten wij ook!

Vandaar dat @XiT in november ’16 al een eerste laptop heeft gesponsord aan Thebe. Het animo blijkt zo groot te zijn dat Thebe zal gaan werken met vrijwilligers van buiten de organisatie die met de ouderen komen computeren.
Het gaat dan voornamelijk over het gebruik van internet; het opzoeken van leuke informatie en video’s.

Een leuke toepassing van de laptops zit bijvoorbeeld bij een bewoonster met oorsprong in Canada die nu voor het eerst kan Skypen met haar familie. Dat is wel echt ontzettend leuk natuurlijk en een extra goede reden om nog meer computer vreugde te gaan brengen.

We steunen dit leuke initiatief van Thebe met zeer veel enthousiasme! Bravo Thebe!